Kallelse till extra årsmöte för IK Fyris Uppsala (huvudföreningen)

IK Fyris logga

måndagen 30 september 2024 kl 18.30

Lokal: Konferensrummet i Curlinghallen

Styrelsen kallar till extra årsmöte för beslutandet om att inrätta en basketsektion samt, om möjligt, välja revisor. Dessutom föreslås en mindre ändring av stadgarna gällande tidpunkten för årsmötet.

Förslag till dagordning:

  1. Mötets öppnande
  2. Fastställande av röstlängd
  3. Fråga om mötet har utlysts på rätt sätt
  4. Fastställande av föredragningslista
  5. Val av ordförande och sekreterare för mötet
  6. Val av protokolljusterare och rösträknare
  7. Beslut angående inrättande av en basketsektion (se nedan)
  8. Val av ör basketsektion fram till årsmötet våren 2025 (under förutsättning att inrättandet beslutats i punkt 7). 
  9. Val av revisorer (om förslag hinner färdigbehandlas före mötet)
  10. Beslut nr 1 angående förslag till stadgeändring i ”17 § Tidpunkt, kallelse” (Se nedan)
  11. Avslutande av mötet

Angånde punkt 7 föreslås att en basketsektion inrättas i föreningen. Bakgrunden är att många ungdomar i Stenhagen, men även i övriga Uppsala, behöver få en möjlighet att spela basket under ordnande former utan allt för höga årsavgifter. Ett sådant alternativ saknas idag. Eren Kaya, som idag är tränare för IK Fyris fotboll P14, har tagit initiativ till inrättandet av en basketsektion inom IK Fyris för att tillgodose behovet. En budget och preliminär verksamhetsplan som styrelsen bedömer är realistisk har tagits fram och en stab av föräldrar och ledare är tillfrågade och intresserade av att agera som ledare och styrelse. Huvudstyrelsen har ställt sig positiva till förslaget.

Angående punkt 9 så är posten som revisor vakant i föreningen. Arbetet med att hitta en lämplig och villig person pågår och om styrelsen kan vaska fram ett förslag före mötet så tas det upp till beslut. 

Angående punkt 10 föreslås att sista dag för ordinarie årsmöte i paragraf 17 i stadgarna, ändras från Detta för att ge bättre tid för färdigställande av årsredovisningen samt bättre bearbetade förslag till val till de olika styrelserna. För att beslut i denna fråga skall vara giltigt krävs enligt 8 § i klubbens stadgar beslut med minst 2/3 av antalet avgivna röster på två på varandra följande årsmöten varav minst ett skall vara ordinarie årsmöte.  

Enligt uppdrag,

Lars Jonsson, ordförande i huvudstyrelsen.